Thomas Kinkaden elämäkerta

Nopeita faktoja

Syntymäpäivä: 19. tammikuuta , 1958

Kuoli iässä: 54

Aurinko merkki: KaurisTunnetaan myös:William Thomas Kinkade III

Syntynyt maa: Yhdysvallat

Syntynyt:Sacramento, Kalifornia, Yhdysvallat

Kuuluisa:Taidemaalari

kuinka vanha on milo ventimiglia

Realistisia maalareita Amerikkalaiset miehet

Perhe:

Puoliso/Ex-:Nanette Wiley (s.1982)

kuinka vanha on kevin o'leary

isä:William Thomas Kinkade II

äiti:Maryanne Kinkade

sisarukset:Kate Johnson, Patrick Kinkade

lapset:Chandler Kinkade, Everett Kinkade, Merritt Kinkade, Winsor Kinkade

Kuollut: 6. huhtikuuta , 2012

kuoleman paikka:Monte Sereno, Kalifornia, Yhdysvallat

Kuolinsyy:Päihtymys

MEILLE. Osavaltio: Kalifornia

Lisää faktoja

koulutus:Art Center College of Design, Pasadena [

Jatka lukemista alla

Suositeltu sinulle

Winslow Homer Thomas Eakins Andrew Wyeth Henry Ossawa ...

Kuka oli Thomas Kinkade?

William Thomas Kinkade III oli ikoninen amerikkalainen taidemaalari, joka loi maalauksia realistisista, pastoraalisista ja idyllisistä aiheista. Hän alkoi kokeilla menetelmiä valon ja tunnelman tehosteiden luomiseksi töissään käydessään Art Center College of Designissa Pasadenassa. Hän menestyi kukoistavan teollisuuden kehittämisessä valoisilla maalauksillaan, jotka kuvaavat rauhallisia ja rauhallisia idyllisiä kohtauksia. Hän kuvaili itseään `` valon maalaajaksi '' ja suojaa lauseen tavaramerkin avulla, mutta nimitystä käytettiin aiemmin kuvaamaan englantilaista taidemaalaria J. M. W. Turneria. Kinkaden teoksiin kuului tyypillisesti idyllinen kuva puutarhoista, mökeistä, siltoista, katukuvista ja kirkoista, joissa oli lämmin auringonvalo. Hän käytti myös siveltimen nimeä Robert Girrard tuottaessaan impressionististyylisiä maalauksia. Kinkade saavutti elinaikanaan menestystä maalaustensa massamarkkinoinnilla painotuotteina ja muina lisensoiduina tuotteina Thomas Kinkade Companyn kautta. Taidekriitikot kuitenkin merkitsivät hänen työnsä kitšiksi. Hänen yrityksensä avasi myös Thomas Kinkade Gallery -myymälät lähinnä Yhdysvalloissa. Kinkade kuoli vahingossa alkoholin ja diatsepaamin yliannostukseen.

Thomas Kinkade Kuvaluotto https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ThomasKinkade.jpg
(Yhdysvaltain puolustusministeriö) Kuvaluotto https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jenna_Torosian_with_famed_artist_Thomas_Kinkade_(1813982827).jpg
(Thomfreddthompson, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commonsas Kinkaden kautta) Edellinen Seuraava Lapsuus ja varhainen elämä

William Thomas Kinkade III syntyi 19. tammikuuta 1958 Sacramentossa Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa. Hänet kasvatettiin Placervillen kaupungissa.

Hän osallistui El Doradon lukioon ja valmistui sieltä vuonna 1976. Hänen varhaisia ​​mentoreitaan olivat Charles Bell ja Glenn Wessels. Jälkimmäinen motivoi häntä opiskelemaan Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä, minkä hän teki. Kinkade kuitenkin siirtyi Art Center College of Designiin Pasadenaan, kun hän oli suorittanut kahden vuoden yleiskoulutuksen Berkeleyssä. Kinkade oli kuulemma Nasaretilaisen kirkon jäsen.

Jatka lukemista alla Ura

Kinkade ja hänen ystävänsä ja taiteilija James Gurney matkustivat Yhdysvaltojen halki kesäkuussa 1980 ja päättivät matkansa New Yorkissa, jossa he tekivät sopimuksen luonnoskäsikirjan tuottamisesta Guptill -julkaisujen kanssa. Vuonna 1982 julkaistusta käsikirjasta The Artist's Guide to Sketching tuli Guptill Publicationsin bestseller. Kirjan menestys johti heidät työskentelemään taustataiteen parissa 26. elokuuta 1983, ja julkaistu ja Ralph Bakshi ohjasi animaatioelokuvan 'Tuli ja jää'. Kinkade alkoi tutkia valon käyttöä teoksissaan elokuvan parissa.

dale ansihardt jr. ikä

Hän jatkoi tuotantoaan ja myi alkuperäisensä gallerioissa ympäri Kaliforniaa. Hänen teoksissaan, jotka kuvaavat amerikkalaisen kohtausmaalauksen idealistisia arvoja, oli usein pastellivärejä ja säteileviä vaikutuksia sekä realistisia, pastoraalisia ja idyllisiä aiheita, kuten puutarhoja, pääkatuja, majakoja, puroja ja kivimökkejä.

Eri kristilliset teemat, mukaan lukien kirkot ja kristillinen risti, toistuvat myös Kinkaden teoksissa, jotka kuvailivat itseään 'hurskaaksi kristityksi'. Hänen maalaustensa säteilevät vaikutukset ilmaisivat taiteilijan mukaan hengellisiä arvoja. Hän kuvasi monissa teoksissaan tiettyjä luku- ja jaeviittauksia Raamatun kohtiin.

Kinkaden tuotantomenettelyä on selvitetty 'puoliteollisena prosessina, jossa matalan tason oppisopimusharrastajat kaunistavat Kinkaden toimittaman esivalmistepohjan'. Ilmoitusten mukaan Kinkade-maalaukset suunniteltiin ja maalattiin ensin ennen kuin ne lähetettiin massatuotantoon. Vaikka yleisesti uskotaan, että Kinkade oli mukana suunnittelemassa ja tuottamassa suurinta osaa hänen alkuperäisistä konseptiteoksistaan, hän kutsui useita studioapulaisia ​​auttamaan häntä kehittämään useita tulosteita kuuluisista öljyvärimaalauksistaan. Niinpä hänen maalaustensa painetut versiot, jotka keräilijät todennäköisesti omistivat, koskettivat joku muu kuin virtuoosi käsin harjaamalla.

Hän alkoi levittää teoksiaan sijoittajien avustuksella vuonna 1984 ja aloitti Light Rapach -julkaisun, joka on omistettu yksinomaan hänen taiteelleen, Ken Raaschin kanssa vuonna 1989. Lightpostista kehittyi myöhemmin holding -yhtiö Media Arts Group, Inc. ja lopulta Thomas Kinkade Company . Thomas Kinkade Galleryn vähittäiskaupat avattiin enimmäkseen Yhdysvalloissa.

Ajan myötä Kinkaden taideteosten massamarkkinointi painettujen kopioiden ja muiden lisensoitujen tuotteiden muodossa Thomas Kinkade Companyn kautta johti hänet saavuttamaan saavutuksen tulla yhdeksi eniten kerätyistä elävistä taiteilijoista. Hallmarkin ja muiden yritysten lisenssien ansiosta Kinkaden kuvat näkyvät monenlaisissa tuotteissa, kuten kalentereissa, palapeleissä, muistikorteissa, onnittelukorteissa, kahvimukeissa ja CD -levyissä. Hänen teoksensa löytyivät myös Walmart -lahjakorteilta joulukuuhun 2009. Hänen yrityksensä väitti kerran, että hänen maalauksensa löytyvät yhdestä amerikkalaisesta kodista joka kahdeskymmenestä.

Raporttien mukaan vuodesta 1997 toukokuuhun 2005 taiteilija ansaitsi 53 miljoonaa dollaria teoksistaan. Yhdysvalloissa oli satoja Thomas Kinkaden allekirjoitusgallerioita, jotka alkoivat kuitenkin horjua 2000-luvun lopun laman aikana. Hänen tuotantoyhtiö Pacific Metro Morgan Hillissä, Kaliforniassa, haki luvun 11 konkurssisuojaa 2. kesäkuuta 2010.

kuinka vanha on suomalainen balor

Ajan myötä Kinkade nousi yhdeksi väärennetyimmistä taiteilijoista. Kinkade -studio väitti vuonna 2011, että hän oli Aasian eniten kerätty taiteilija, mutta ei saanut sieltä tuloja laajalle levinneiden väärennösten vuoksi.

Vaikka Kinkade on 1990 -luvun kaupallisesti menestyneimpien taiteilijoiden joukossa, taidekriitikot pilkkasivat hänen työnsä usein 'kitchiksi'. Hän sai myös kritiikkiä joistakin liiketoimintakäytännöistään, mukaan lukien laajuudesta, jolla hän kaupallisti taiteensa; ja joistakin hänen henkilökohtaisista käytöksistään ja alkoholiin liittyvistä tapahtumista. Hänet pidätettiin ajamisesta alkoholin vaikutuksen alaisena kesäkuussa 2010 Carmelissa, Kaliforniassa, ja hänet tuomittiin myöhemmin. Media Arts Group Inc: tä syytettiin myös epäreilusta kaupasta Thomas Kinkade Signature Galleryn franchising -omistajien kanssa, ja sen oli puolustettava itseään useissa eri asioissa.

Jatka lukemista alla

Hän loi Disney Dreams Collection -nimisen maalaussarjan yhteistyössä Disney Companyn kanssa, mukaan lukien 'Kaunotar ja hirviö rakastumassa' (2010) ja 'Ruusunen' (2011). Hänestä tehtiin Indianapolis Motor Speedway Centennial Era -tapahtuman esillä oleva taiteilija.

Monet järjestöt valitsivat hänet juhlimaan virstanpylväitä. Näitä ovat Walt Disney World Resortin 35 -vuotisjuhla ja Disneylandin 50 -vuotisjuhla. Hänet valittiin maalaamaan kankaalle historiallinen talomuseo, Biltmore House. Vuonna 2008 hän esitteli Daytona 500 -nimisen NASCAR Cup -sarjan moottorikilpailun 50. juoksun muistomaalauksen.

nakoa-susi manakauapo namakaeha momoa

Hän julkaisi useita kirjoja, kuten ”Lightposts for Living: The Art of Choosing a Joyful Life” (1999), joka sisälsi kuvia hänen maalauksistaan.

Hyväntekeväisyyspyynnöt ja tunnustukset

Kinkade tuki useita hyväntekeväisyysjärjestöjä, kuten 'Make-a-Wish Foundation', 'Salvation Army' ja 'World Vision'. Hän loi vuonna 2002 kaksi hyväntekeväisyysjulkaisua, nimeltään '' Antokausi '' ja '' Vapauden valo '' yhdessä Pelastusarmeijan kanssa ja lahjoitti tulosteiden myyntituotot hyväntekeväisyyteen, joka käytti niitä avustustöissä Ground Zerossa ja uhrien auttamiseksi syyskuun 11. päivän iskuista.

Hänet valittiin Kalifornian matkailun Hall of Fameen ja hänelle myönnettiin World Children's Centerin humanitaarinen palkinto vuonna 2002. Samana vuonna Kinkade, Simon Bull ja Howard Behrens valittiin World Seriesin ja Salt Lake Cityn talviolympialaisten muistoksi.

'Thomas Kinkade Centre for the Arts' oli San Josein arkkipiispa Mittyn lukion omistama vuonna 2003. Kinkade valittiin Make-A-Wish -säätiön kansalliseksi tiedottajaksi vuonna 2003 ja 20 vuoden valo-kiertueen aikaan vuonna 2004; ja Points of Light -säätiön valon suurlähettiläänä vuonna 2005.

Vuosien varrella hän sai useita palkintoja, mukaan lukien monet National Association of Limited Edition Dealers (NALED) -palkinnot. Art of was Kinkade valittiin vuoden litografiaksi yhdeksän kertaa.

Populaarikulttuurissa

Hänen teoksensa mainittiin Joseph Heathin ja Andrew Potterin vuonna 2004 julkaistussa tietokirjallisuudessa The Rebel Sell: Why the Culture Can't Be Jammed. Dana Spiottan vuonna 2011 julkaistu romaani nimeltä 'Stone Arabia' sisälsi hänen hahmonsa, kun taas Mat Johnsonin vuoden 2011 romaani 'Pym' sisältää parodian hänestä.

Michael Campusin ohjaama itse tuotettu puoliavaelämäinen tarina Kinkadesta Thomas Kinkaden joulumökki julkaistiin suoraan videolle 11. marraskuuta 2008 Yhdysvalloissa. Häntä mainitaan myös Bob Odenkirkin vuoden 2014 komediaalbumilla ”Amatööritunti”, kun taas suuri painos Kinkade -elokuvasta näkyy vuoden 2017 amerikkalaisessa komediaelokuvassa ”The House”.

Perhe ja henkilökohtainen elämä

2. toukokuuta 1982 Kinkade meni naimisiin Nanette Willeyn kanssa. Monissa hänen teoksissaan oli sana 'N', joka edusti Nanettea, ja useat muut sisälsivät numerot 5282 kunnianosoituksena pariskunnan hääpäivälle. Heidän neljä tytärtään Merritt, Chandler, Winsor ja Everett, jotka kaikki on nimetty tunnettujen taiteilijoiden mukaan, syntyivät vuonna 1988, 1991, 1995 ja 1997. Tietojen mukaan pari erosi ja Nanette haki avioeroa kaksi vuotta ennen Kinkaden kuolemaa.

Hänen veljensä Dr. Kinkade kuoli alkoholin ja diatsepaamin akuuttiin myrkytykseen 6. huhtikuuta 2012 hänen Monte Serenossa, Kaliforniassa, ja hänet haudattiin Madronian hautausmaalle Saratogassa, Kaliforniassa. Kinkaden kuoleman jälkeen Nanette pyysi lähestymiskieltoa Amy Pinto-Walshilta, taiteilijan 20 kuukauden ikäiseltä tyttöystävältä, estääkseen häntä julkistamasta julkisesti tietoja ja valokuvia, jotka liittyvät taiteilijaan, hänen avioliittoonsa, liiketoimintaansa ja käyttäytymiseensä, jotka olisivat henkilökohtaisesti tuhoisia. 'Nanetten puolesta. Molemmat naiset ilmoittivat myöhemmin joulukuussa 2012 päässeensä yksityiseen sopimukseen. Seuraavana vuonna Nanette ja parin neljä tytärtä loivat 'The Kinkade Family Foundation' -nimisen julkisen hyväntekeväisyysjärjestön 501c3, joka on omistettu taiteen saattamiselle kaikkien saataville.