Katharine Rossin elämäkerta

Nopeita faktoja

Syntymäpäivä: 29. tammikuuta , 1940Ikä: 81 vuotta,81-vuotiaat naiset

Aurinko merkki: Vesimies

Tunnetaan myös:Katharine Juliet RossSyntynyt maa: Yhdysvallat

Syntynyt:Hollywood, Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat

Kuuluisa:NäyttelijäNäyttelijät Amerikkalaiset naiset

Korkeus: 5'5 '(165cm),5'5 'Naiset

kuinka vanha on jesse williams
Perhe:

Puoliso / entinen: Meghan Markle Olivia Rodrigo Jennifer Aniston Scarlett Johansson

Kuka on Katharine Ross?

Katharine Juliet Ross on tunnettu amerikkalainen elokuva, TV ja näyttelijä. Hän tuli ensimmäisen kerran esiin roolillaan The Graduate, komedia draamaelokuvassa, josta hänet nimitettiin Oscar-ehdokkaaksi. Vuonna 1969 hän esiintyi Oscar-palkitussa elokuvassa Butch Cassidy and Sundance Kid. mikä taas oli valtava menestys. Hänen roolinsa The Stepford Wives -kauhutrillissä ansaitsi myös kriitikoiden suosiota. Uransa aikana hän esiintyi lukuisissa televisio-ohjelmissa, pelaamalla pää- ja vierasrooleja. Jotkut näistä ohjelmista sisältävät 'Alfred Hitchcock Hour', 'Run for Your Life' ja 'The Road West'. Vuonna 2017 hänet nähtiin amerikkalaisessa draamaelokuvassa The Hero. Ohjaaja Brett Haley, elokuva kertoo ikääntyvästä näyttelijästä, joka käsittelee lopullista sairautta. Monipuolinen persoonallisuus, hän on myös menestyvä kirjailija. Hän on kirjoittanut useita kirjoja lapsille, kuten 'The Fuzzytail Friends' Great Egg Hunt 'ja' Grover, Grover, tule yli! '

Katharine Ross Kuvahyvitys http://www.prphotos.com/p/GPR-020316/
(Guillermo Proano) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CBp3BB2q0KN/
(xretro_vintagex •) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CDWTmd6Mm91/
(belledejourbypamela •) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CBCKGDpH_eW/
(elokuvat) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CAhzmznF8zG/
(backtotheshtttt)Vesimies Naiset Ura

Työskenneltyään muutamassa lavastuksessa Katharine Ross esiintyi ensimmäisen kerran televisiossaan vuonna 1962 amerikkalaisessa oikeudellisessa draamassa Sam Benedict. Hänen esitystään arvostettiin ja hän esiintyi pian muissa näyttelyissä, kuten 'Pidätys ja oikeudenkäynti', 'The Virginian', 'Gunsmoke' ja 'The Alfred Hitchcock Hour'.

Vuonna 1965 hän teki debyyttinsä amerikkalaisessa sisällissotaelokuvassa Shenandoah. Elokuva nimitettiin Oscar-ehdokkaaksi. Seuraavaksi hän esiintyi 1966-elokuvassa The Singing Nun, jossa hänellä oli tukirooli.

Hän tuli esiin roolillaan vuonna 1967 valmistuneessa amerikkalaisessa komedia-draamaelokuvassa The Graduate, jossa hänellä oli yksi päärooleista. Elokuva oli kaupallinen hitti ja voitti myös Oscar-palkinnon.

Kaksi vuotta myöhemmin hän esiintyi elokuvassa Butch Cassidy and the Sundance Kid, soittaen yhtä päärooleista. Elokuva oli valtava hitti ja voitti neljä Oscaria. Myös Rossin esitys arvostettiin ja hän voitti BAFTA-palkinnon parhaasta näyttelijästä.

Vuonna 1969 hänellä oli toinen merkittävä rooli elokuvassa 'Kerro heille Willie-poika on täällä'. Elokuva ei kuitenkaan ollut kovin kaupallinen menestys.

Esitettyään useissa muissa elokuvissa 1970-luvun alussa, hän näytti pääosaa vuonna 1975 järjestetyssä amerikkalaisessa scifi-trillissä The Stepford Wives, joka sai hänet paljon suosiota. Ohjaaja Bryan Forbes, se sai kulttielokuvan aseman vuosien varrella.

Vuosien varrella hän esiintyi useissa muissa elokuvissa, kuten Voyage of Damned (1976), The Swarm (1978) ja The Final Countdown (1980).

Samaan aikaan Katharine Ross jatkoi työtään televisiossa ja esiintyi useissa tv-elokuvissa, kuten Wanted: The Sundance Woman (1976), 'Murder by Natural Causes' (1979), 'The Shadow Riders' (1982) ja ' Äidin ja tyttären salaisuudet '(1983).

Hän esitti myös hahmoja animoitavassa sitcomissa nimeltä 'American Dad' vuonna 2016.

Jatka lukemista alla

Hän esiintyi vuonna 2017 The Hero -elokuvassa merkittävässä roolissa. Ohjaaja Brett Haley, se ensi-iltansa Sundance-elokuvajuhlilla tammikuussa 2017. Se sai kriitikoilta suotuisat arvostelut.

kuinka vanha cj on niin siistiä
Suuret teokset

”The Graduate”, yksi Katharine Rossin menestyneimmistä teoksista, on amerikkalainen komedia, joka perustuu Charles Webbin samannimiseen romaaniin. Ohjaaja Mike Nichols, elokuvassa Ross esiintyi yhdessä päärooleista yhdessä näyttelijöiden kuten Anne Bancroftin, Dustin Hoffmanin, William Danielsin ja Murray Hamiltonin kanssa. Elokuva keskittyi nuoren miehen ympärille, jolla ei ole varmaa tavoitetta elämässä valmistuttuaan yliopistosta. Elokuva oli valtava menestys, ja se voitti parhaan ohjaajan Oscar-palkinnon.

steven tylerin syntymäaika

Rossilla oli tärkeä rooli vuoden 1969 elokuvassa Butch Cassidy ja Sundance Kid. Tarina pyöri kahden seikkailunhaluisen lainsuojattoman ympärillä, jotka ovat pakenemassa jonon juna ryöstöjen jälkeen. Elokuvan on ohjannut George Roy Hill, ja siihen osallistui näyttelijöitä kuten Paul Newman, Robert Redford, strother Martin, Jeff Corey ja Henry Jones. Elokuva oli kaupallisesti menestyvä ja sai enimmäkseen positiivisia arvosteluja. Se voitti myös lukuisia palkintoja, mukaan lukien neljä Oscaria.

‘The Stepford Wives’, toinen merkittävä elokuva Rossin urasta, julkaistiin vuonna 1975. Ohjannut Bryan Forbes. Rossin ollessa pääroolissa, elokuvassa näytteli myös näyttelijöitä, kuten Paula Prentiss, Peter Masterson, Nannette Newman ja Tina Louis. Vaikka elokuva ei ollut alun perin suuri menestys, se sai lopulta kulttiaseman. Se sai kriitikoilta vaihtelevia arvosteluja julkaisun aikaan.

Palkinnot ja saavutukset

Katharine Ross ansaitsi 1967-elokuvassa The Graduate -elokuvan Golden Globe -palkinnon elokuvan 'Vuoden uusi tähti - Näyttelijä' -elokuvasta. Hän sai myös Laurel-palkinnon naispuolisesta naispuolisesta esityksestä. Hän voitti Oscar-ehdokkuus sekä nimitys BAFTA-elokuvapalkinnolle.

Hän voitti parhaan naisnäyttelijän BAFTA-palkinnot rooleistaan ​​elokuvissa Butch Cassidy and the Sundance Kid ja Tell Tell Willie Boy is Here, jotka molemmat julkaistiin vuonna 1969.

Hänen esiintymisensä The Stepford Wives -tapahtumassa ansaitsi hänelle Saturn-palkinnon parhaan naispääosan vuonna 1975.

Hänen roolinsa vuoden 1976 elokuvassa 'Voyage of the Damned' ansaitsi hänelle 'Golden Globe Award' -palkinnon parhaasta naispuolisesta naisnäyttelijästä.

Henkilökohtainen elämä ja perintö

Katharine Ross on ollut naimisissa viisi kertaa. Hänen ensimmäinen avioliitonsa Joel Fabianin kanssa solmittiin vuonna 1960. He erosivat kahden vuoden kuluttua. Hän meni naimisiin John Marionin kanssa vuonna 1964. Avioliitto kesti kolme vuotta.

Hänen kolmas avioliitto oli Conrad L.Hallin kanssa vuonna 1969. He erosivat vuonna 1974. Vuosina 1974–1979 hän oli naimisissa Gaetano ‘Tom’ ​​Lisin kanssa.

Vuonna 1984 hän meni naimisiin Sam Elliotin kanssa, jonka kanssa hän esiintyi yhdessä elokuvassa The Legacy. Samana vuonna pariskunnalla oli tytär, jolle he antoivat nimen Cleo Rose Elliot.

Katharine Ross -elokuvat

1. Butch Cassidy ja Sundance Kid (1969)

(Rikos, länsimainen, elämäkerta, draama)

2. Valmistunut (1967)

(Komedia, Draama)

3. Donnie Darko (2001)

(Trilleri, Sci-Fi, Draama)

4. Shenandoah (1965)

(Sota, länsi, draama)

5. Pisin sata mailia (1967)

(Sota, draama)

6. Stepfordin vaimot (1975)

(Mysteeri, Scifi, Jännitys, Kauhu)

7. Viimeinen lähtölaskenta (1980)

(Toiminta, Sci-Fi)

8. Helvettitaistelijat (1968)

(Seikkailu, romanssi, toiminta, draama)

9. Pelit (1967)

(Trilleri)

milloin skai jacksonin syntymäpäivä on

10. Kerro heille, että Willie Boy on täällä (1969)

(Länsi, draama)

Palkinnot

Golden Globe -palkinnot
1977 Paras naispääosa naispuolisessa roolissa - elokuva Damnedin matka (1976)
1968 Lupaavin tulokas - nainen Valmistunut (1967)
BAFTA-palkinnot
1971 Paras näyttelijä Butch Cassidy ja Sundance Kid (1969)
1971 Paras näyttelijä Kerro heille, että Willie Boy on täällä (1969)