John Travoltan elämäkerta

Nopeita faktoja

Syntymäpäivä: 18. helmikuuta , 1954Ikä: 67 vuotta,67-vuotiaat miehetAurinko merkki: Vesimies

Tunnetaan myös:John Joseph TravoltaSyntynyt maa: Yhdysvallat

Syntynyt:Englewood, New Jersey, Yhdysvallat

Kuuluisa:NäyttelijäLainaukset John Travolta Scientologit

Korkeus: 6'2 '(188cm),6'2 'Huono

Perhe:

Puoliso / entinen: Kelly Preston Ella Bleu Travolta Matthew Perry Jake Paul

Kuka on John Travolta?

John Travolta on amerikkalainen näyttelijä ja laulaja. Hän teki debyyttinsä Broadwayn näyttelijöissä Rasva , samoin kuin hitti musikaali Täällä! Hän ampui tähtien kimppuun roolillaan Vinnie Barbarino hittisarjassa, Tervetuloa Kotter takaisin ja kriitikoiden ylistämä TV-elokuva, Poika muovikuplassa . Kansainvälistä mainetta seurasi kaksi peräkkäistä lipputulosta, Lauantai-illan huumaa ja Rasva . Loppuvuodesta 1970 hän kohtasi joukon floppeja, jotka tekivät vääriä uramuutoksia ja hylkäsivät kultaiset mahdollisuudet. Hän on toiminut ei niin vakavissa, mutta kaupallisesti menestyvissä elokuvissa, kuten Katso kuka puhuu ja sen jatkoa. Hän palasi uraansa, kun hän näytteli Quentin Tarantinon rikollisuudessa, Sellu-fiktio . Hän ansaitsi toisen Oscar-ehdokkuutensa ja voitti kultaisen maapallon esityksestään kriitikoiden ylistämässä elokuvassa, Hanki Shorty . Muita merkittäviä elokuvia hänen urastaan ​​ovat Ensisijaiset värit ja Kenraalin tytär . John Travolta palasi musiikillisiin juuriinsa Broadwayn murskauksen elokuvasovituksella, Hiuslakka , pelaa Edna Turnbladia. Peruukkien, meikkien, pukujen ja paksun puvun avulla hän muutti itsensä vakuuttavasti suureksi naiseksi rooliin. Hän menetti vanhimman lapsensa vuonna 2009 ja vaimonsa vuonna 2020. Tämä on vaikuttanut hänen uraansa ja hän keskittyy tällä hetkellä lastensa kasvatukseen.

milloin shel silverstein kuoli

Halusit tietää

  • 1

    Kuinka monta Oscaria John Travolta on voittanut?

    Toistaiseksi John Travolta ei ole voittanut Oscar-palkintoa. Hänet on ehdolla kahdesti Oscarin parhaan näyttelijän päärooliluokassa: vuonna 1978 Lauantai-illan huumaa ja vuonna 1995 Sellu-fiktio .

  • 2

    Kuinka monta lentokonetta John Travolta omistaa?

    John Travolta omistaa 11 suihkukonetta, pienistä sotilaskoneista Boeing 707: een. Hänellä on myös Bombardier Challenger 601, joka perustuu Learjetin keksijän Bill Learin suunnitteluun.

Suositellut luettelot:

Suositellut luettelot:

Julkkikset, jotka eivät ole enää parrasvaloissa Julkkikset, joiden kasvot ovat täysin muuttuneet John Travolta Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/Bi4tWu0l7N3/
(johntravolta) john-travolta-98415.jpg Kuvahyvitys https://www.flickr.com/photos/lauraleedooley/14138353293/
(Laura Lee Dooley) john-travolta-98417.jpg Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/BjC9b4EDCN3/
(johntravolta) Kuvahyvitys https://commons.wikimedia.org/wiki/File:John_Travolta,_London,_2013.jpg
(Richard Goldschmidt [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)]) Kuvahyvitys https://commons.wikimedia.org/wiki/File:John_Travolta_Kelly_Preston_Cannes_2014_2.jpg
(Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]) Kuvahyvitys https://www.youtube.com/watch?v=_6fvUtmTans
(Tonight Show pääosissa Jimmy Fallon) Kuvahyvitys http://www.prphotos.com/p/PRR-150414/Vesimiesnäyttelijät Ura

John Travolta muutti New Yorkiin ja sai roolin musikaalin kiertueyrityksessä Rasva ja Broadway-hitti, Täällä . Sitten hän muutti Los Angelesiin parempien mahdollisuuksien saavuttamiseksi.

Hänen ensimmäinen televisioroolinsa oli langenneen Hätä! , vuonna 1972, mutta hänen ensimmäinen merkittävä elokuvaroolinsa oli Billy Nolan, kauhuelokuvan kiusaaja, Carrie neljä vuotta myöhemmin.

Hänen roolinsa röyhkeänä Vinnie Barbarinona TV-komediassa, Tervetuloa takaisin, Kotter , esitettiin ABC: ssä vuosina 1975-1979, antoi hänelle ensimmäisen maineen maun.

Hän näytteli Poika muovikuplassa , vuonna 1976 tehty tv-elokuva, esitettiin ABC-TV-verkossa. Se oli innoittamana David Vetterin ja Ted DeVitan elämästä, joilta puuttui tehokas immuunijärjestelmä.

Urban Cowboy , 1980-luvun länsimainen romanttinen draamaelokuva John Travoltan esittämän Buford Uan Davisin 'Bud' ja Debra Wingerin esittämän Sissyn välisestä rakkauden ja vihan suhteesta, kertoi vuosikymmenen suosion maamusiikista.

Hänen uransa saavutti matalan paikan, jossa oli monia kriittisiä epäonnistumisia, kuten Täydellinen ja Kaksi samanlaista . Tänä aikana hän hylkäsi elokuvia, jotka jatkoivat lipputulot.

Vuonna 1989 John Travolta näytteli Katso kuka puhuu mikä tuotti 297 000 000 dollaria. Elokuva oli riittävän menestyvä synnyttämään kaksi jatkoa: Katso kuka puhuu liian , ja Katso kuka puhuu nyt , seuraavien neljän vuoden aikana.

Kriitikoiden ylistämä vuoden 1995 rikoskomedia, jonka on ohjannut Barry Sonnenfeld, Hanki Shorty , perustui Elmore Leonardin samannimiseen romaaniin ja näytteli John Travoltaa yhdessä Gene Hackmanin, Rene Russon ja Danny DeViton kanssa.

Kasvot / pois päältä , John Woon ohjaama 1997-trilleri oli kriittinen ja taloudellinen menestys. Siinä tähdittivät Nicolas Cage ja John Travolta FBI-agenttia ja vastaavasti terroristia.

Jatka lukemista alla

John Travolta esitti kuvernöörin Jack Stantonin roolin, Ensisijaiset värit , vuoden 1998 draamaelokuva, joka perustuu romaaniin Ensisijaiset värit: romaani politiikasta, Bill Clintonin ensimmäisestä presidentinvaalikampanjasta.

Hän näytteli Kenraalin tytär, vuoden 1999 murhan mysteerielokuva, joka perustuu Nelson DeMillen samannimiseen romaaniin ja ohjaaja Simon West. Juoni koskee merkittävän kenraalin tyttären salaperäistä kuolemaa.

Hän soitti rouva Edna Turnbladia Hiuslakka , vuoden 2007 amerikkalainen elokuva, joka perustuu samannimiseen Broadway-musikaaliin. Siitä tuli Yhdysvaltain elokuvahistorian kuudenneksi eniten tuottanut musiikkielokuva.

Lainausmerkit: Sinä Näyttelijät, jotka ovat 60-vuotiaita Amerikkalaiset TV- ja elokuvantuottajat Amerikkalaiset elokuva- ja teatteripersoonat Suuret teokset

Vuoden 1977 tanssielokuva, Lauantai-illan huumaa , näytteli John Travoltaa Tony Manerona, huoleton nuori mies. Se oli valtava kaupallinen menestys ja auttoi merkittävästi popularisoimaan diskomusiikkia ympäri maailmaa.

Sisään Rasva , vuonna 1978 julkaistun musiikkielokuvan, hän näytteli Olivia Newton Johnia vastapäätä. Se onnistui sekä kriittisesti että lipputuloissa. Sen ääniraita-albumi päättyi vuoden toiseksi myydyimpänä levynä.

Sellu-fiktio , Quentin Tarantinon ohjaama rikoselokuva vuodelta 1994 herätti John Travoltan uran. Yksi aikakautensa merkittävimmistä elokuvista, se teki 213 928 762 dollaria lipputuloissa.

Palkinnot

John Travolta nimitettiin kahdesti Oscar-palkintoihin parhaan näyttelijän päärooliluokassa: vuonna 1978 Lauantai-illan huumaa , ja vuonna 1995 hänen roolistaan Sellu-fiktio .

Vuonna 1985 hänet palkittiin tähdellä kuuluisuuden kävelykadulla elokuvakategoriassa osoitteessa 6901 Hollywood Blvd. Tunnetut jalkakäytävän tähdet tervehtivät kuuluisuuksia, jotka tekivät Hollywoodista upean.

Hän ansaitsi 6 Golden Globe -ehdoketta rooleistaan Lauantai-illan huumaa , Rasva , Sellu-fiktio , Hanki Shorty , Ensisijaiset värit ja Hiuslakka . Hän voitti sen vuonna 1996 Hanki Shorty .

Perhe ja henkilökohtainen elämä John Travolta kasvatettiin roomalaiskatolisena, mutta hän siirtyi scientologiaan vuonna 1975, johon hänet esiteltiin lukiessaan kirjan Dianetiikka. Skientologia opettaa, että ihmiset ovat kuolemattomia olentoja, jotka ovat unohtaneet todellisen luonteensa.

Hän meni naimisiin näyttelijä Kelly Prestonin kanssa vuonna 1991, ja tällä hetkellä hänellä on kaksi lasta Ella Bleu ja Benjamin. Heidän vanhin poikansa Jett oli autisti ja kärsi Kawasakin taudista ja kuoli lomalla Bahama-alueella vuonna 2009.

John Travolta menetti vaimonsa Kelly Prestonin rintasyövän vuoksi heinäkuussa 2020.

Trivia John Travolta on pätevä yksityislentäjä ja omistaa 11 lentokonetta, mukaan lukien entisen Qantas Boeing 707–138 -lentokoneen, joka kantaa lastensa kunniaksi nimeä Jett Clipper Ella. Tätä italialaista ja irlantilaista perintöä edustavaa amerikkalaista näyttelijää kutsuttiin Boneiksi lapsuudessa lapsuutensa takia hänen laiha hahmonsa vuoksi, kun taas hänen sukunimensä tarkoittaa italiaksi `` korkea jännite ''.

John Travolta -elokuvat

1. Rasva (1978)

(Romantiikka, musikaali)

2. Pulp Fiction (1994)

(Rikosdraama)

3. Ilmiö (1996)

(Fantasia, Sci-Fi, Draama, Romantiikka)

4. lauantai-iltakuume (1977)

(Draama, musiikki)

5. Kasvot / pois (1997)

(Toiminta, Sci-Fi, Rikos, Jännitys)

6. Michael (1996)

(Draama, komedia, fantasia)

kuinka vanha on kate jackson

7. Urban Cowboy (1980)

(Romantiikka, Draama, Länsi)

8. Carrie (1976)

(Kauhu)

9. Puhaltaa (1981)

(Jännitys, mysteeri)

10. Kenraalin tytär (1999)

(Rikos, Trilleri, Draama, Mysteeri)

Palkinnot

Golden Globe -palkinnot
1996 Paras näyttelijän elokuva elokuvassa - komedia tai musikaali Hanki Shorty (tuhatyhdeksänsataayhdeksänkymmentäviisi)
1979 Maailmanelokuvan suosikki - mies Voittaja
Primetime Emmy -palkinnot
2016 Erinomainen rajoitettu sarja Amerikkalainen rikostarina (2016)
MTV Elokuva- ja TV-palkinnot
1998 Paras kuvaruutu Kasvot / pois päältä (1997)
tuhatyhdeksänsataayhdeksänkymmentäviisi Paras tanssisarja Sellu-fiktio (1994)