Jet Li elämäkerta

Nopeita faktoja

Syntymäpäivä: 26. huhtikuuta , 1963Ikä: 58 vuotta,58-vuotiaat miehetAurinko merkki: Härkä

Tunnetaan myös:Li LianjieSyntynyt maa: Kiina

Syntynyt:Peking, Kiina

Kuuluisa:NäyttelijäLainausmerkit Jet Li Filantropistit

Korkeus: 5'6 '(168cm),5'6 'Huono

Perhe:

Puoliso / entinen:Nina Li Chi (m. 1999), Huang Qiuyan (m. 1987–1990)

isä:Li Qingquan

äiti:Zhang Feng Lan

sisarukset:Li Lianli, Li Lianping, Li Liansheng, Li Lianzhu

lapset:Jada Li, Jane Li, Si Li, Taimi Li

Kaupunki: Peking, Kiina

Lisää faktoja

koulutus:Pekingin urheilu- ja liikuntakoulu, Pekingin Changqiaon peruskoulu

Jatka lukemista alla

Suositeltu sinulle

Dylan Wang | Hans Zhang Deng Lun Lu Han

Kuka on Jet Li?

Yksi Hollywoodin tunnetuimmista aasialaisista näyttelijöistä Jet Li tunnetaan vaikuttavasta 'wushu' (kiinalaiset taistelulajit) -esittelystään. Kuten muutkin suositut aasialaiset näyttelijät, kuten Bruce Lee ja Jackie Chan, Li on myös leimattu amerikkalaisessa viihdeteollisuudessa. Hän on toiminut useissa elokuvissa, joista osa on saanut kiitosta. Kotona Kiinassa hän on iso tähti ja kuuluisa paitsi näyttelijöistään myös wushu-taidoistaan. Li aloitti wushu-harjoittajana ja voitti kansallisen mestaruuden 11-vuotiaana. Kun hän kierteli ympäri maailmaa esittelemällä taitojaan, tuottoisa tarjous elokuvissa työskentelemisestä tuli hänen tielleen. Pian hänet nähtiin päärooleissa joissakin kiinalaisissa elokuvissa, ennen kuin Hollywood löysi hänet. Merkittävillä taistelulajeilla ja erinomaisilla näyttelijätaidoilla hän pystyi vaikuttamaan amerikkalaiseen elokuvateollisuuteen. Hänen maineensa nousi melkein heti, koska suurin osa hänen elokuvistaan ​​oli menestystuotteita. Pian elokuvantekijät allekirjoittivat hänet näyttelemään yhdessä Hollywoodin hienojen näyttelijöiden kanssa, mikä katalysoi hänen matkansa tähtiä kohti. Jet Li on yksi harvoista kiinalaisista toimijoista, jotka tunnetaan ympäri maailmaa, suurelta osin hänen Hollywood-elokuviensa ansiosta.

Suositellut luettelot:

Suositellut luettelot:

Suurimmat lyhyt näyttelijät Jet Li Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/B-kuYrDpz7-/
(jetlifans_official) jet-li-95158.jpg Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/B54GE_qpIQ2/
(jetlifans_official) jet-li-95157.jpg Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/Blzd9vRnOX5/
(jetlifans_official •) jet-li-95156.jpg Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/BapuKcnnWDw/
(jetlifans_official •) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/BZ6jDCknGsJ/
(jetlifans_official •)Härkä-näyttelijät Kiinalaiset näyttelijät Amerikkalaiset näyttelijät Ura

Hän jäi eläkkeelle wushusta 19-vuotiaana ja debytoi Kiinan elokuvateollisuudessa vuonna 1982 tehdyllä Shaolin Temple -elokuvalla. Elokuva oli menestys ja vakiinnutti hänet lupaavaksi näyttelijäksi Kiinassa.

80-luvun loppupuolella hän muutti Hongkongiin, jossa hänet allekirjoitettiin vuoden 1991 elokuvaan 'Once Upon a Time in China', joka on taistelulajien toimintaelokuva.

Hänen Hollywood-debyyttinsä tuli toimintatrilleri ”Lethal Weapon 4” vuonna 1998. Elokuvassa, jossa hän soitti pahaa, hän työskenteli yhdessä näyttelijöiden kuten Mel Gibsonin ja Danny Gloverin kanssa.

Vuonna 2000 hän teki yhteistyötä räppäri DMX: n ja laulaja Aaliyahin kanssa elokuvassa 'Romeo Must Die', joka oli valtava kaupallinen menestys. Seuraavana vuonna hän toimi elokuvassa 'Dragon Kiss', josta hän sai suuren kriittisen arvostuksen.

Vuonna 2002 julkaistussa kiinalaisessa elokuvassa 'Sankari' hän soitti päähenkilöä, soturia 3. vuosisadan Kiinasta. Elokuva oli suuri menestys, voitti monia arvostettuja palkintoja.

Vuonna 2003 hän aloitti jälleen DMX: n kanssa Cradle 2 the Grave -rikostrillerin, jolla ei ollut paljon vaikutusta.

mistä maasta tommy viisas on kotoisin?

Vuoden tauon jälkeen hän palasi takaisin vuonna 2005 tehdyn toimintatrilleri ”Unleashed” -elokuvan kanssa, jolla oli tärkeä rooli. Elokuva oli sekä kriittinen että kaupallinen menestys. Sitä seurasi toinen menestyselokuva nimeltä Fearless (2006), joka perustui taistelulajien mestari Huo Yuanjian lähellä kuolemaa olevaan kokemukseen.

Vuonna 2008 hän teki yhteistyötä näyttelijä Jackie Chanin kanssa elokuvasta 'Kielletty valtakunta', joka ei vaikuttanut kriitikoihin, mutta menestyi hyvin lipputuloissa. Sitten hän soitti häikäilemätöntä Kiinan keisaria elokuvassa ”Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta”, jossa fanit ylistivät hänen esitystään.

Hänen seuraava elokuvansa The Expendables julkaistiin vuonna 2010. Hän näytteli Sylvester Stallonen ja Jason Stathamin rinnalla muiden näyttelijöiden joukossa. Elokuva oli menestyshitti, josta syntyi kaksi jatkoa, nimittäin ”The Expendables 2” (2012) ja “The Expendables 3” (2014), jotka molemmat näyttelivät pääosissa Jet Liä.

Jatka lukemista alla

Vuonna 2011 hänet nähtiin kahdessa kiinalaisessa elokuvassa, nimittäin The Sorcerer and the White Snake ja Flying Swords of Dragon Gate. Molemmat elokuvat julkaistiin kolmiulotteisena suureksi suosioksi.

Hän oli osa kiinalaista toiminta-komediaelokuvaa 'Badges of Fury' vuonna 2013, jossa hän näytteli Wen Zhangin rinnalla. Kolme vuotta myöhemmin hän oli osa korkean budjetin historiallista elokuvaa nimeltä League of Gods. Elokuva ei toiminut hyvin lipputuloissa.

kuinka vanha on jay versace

Vuonna 2017 hän oli osa kiinalaista kung-fu-lyhytelokuvaa ”Sinä yönä ... Vaikka unelmoimme.” Vuonna 2020 näyttelijä nähtiin näyttelemässä Kiinan keisaria amerikkalaisessa toimintadraamaelokuvassa ”Mulan”.

Singaporelaiset näyttelijät Miesurheilijat Kiinan urheilijat Suuret teokset

'Romeo Must Die', jossa hän oli 'Han Sing', on ollut yksi hänen suurimmista hitteistään tähän mennessä. Elokuvan debyytti nro 2 Yhdysvalloissa, lipputuloissa oli 91 036 760 dollaria. Jopa elokuvan ääniraita myytiin yli miljoonaan kappaleeseen vuoden loppuun mennessä.

Hänen seuraava suurin hitti oli sankari, joka teki vaikuttavan 177 395 557 dollaria lipunmyynnissä. Se on myös kolmanneksi eniten tuottanut vieraskielinen elokuva Pohjois-Amerikan lipputuloissa. Elokuva oli ehdolla parhaan vieraan kielen elokuvaksi vuoden 2003 Oscar-palkinnoissa.

Vuonna 2010 julkaistu amerikkalainen toimintaelokuva The Expendables on edelleen yksi Jet Li: n tärkeimmistä teoksista näyttelijäurallaan. Elokuva, jossa pääosissa olivat myös Sylvester Stallone ja Jason Statham, keräsi lipputuloissa 274,5 miljoonaa dollaria. Sen jatko-osa The Expendables 2 ja The Expendables 3 ansaitsivat vastaavasti 315 miljoonaa dollaria ja 214,7 miljoonaa dollaria.

Kiinalaiset taistelulajien taiteilijat Amerikkalaiset taistelulajien taiteilijat Singaporen urheilijat Palkinnot ja saavutukset

Vuonna 2007 hän voitti ”Hong Kong Film Critics Society Award” -palkinnon parhaan näyttelijän kategoriassa esityksestään elokuvassa Fearless.

Li voitti Hongkongin elokuvapalkinnon parhaasta näyttelijästä vuonna 2008 elokuvasta The Warlords, Qing-dynastian tarina kolmesta veljestä.

Jatka lukemista alla

Vuonna 2008 hän voitti myös ”Shanghai Film Critics Award” -palkinnon parhaana näyttelijänä elokuvasta The Warlords.

Lainausmerkit: Perhe Amerikkalaiset elokuva- ja teatteripersoonat Singaporen elokuva- ja teatteripersoonat Härkä Miehet Henkilökohtainen elämä ja perintö

Li meni naimisiin näyttelijä Huang Qiuyanin kanssa vuonna 1987 ja pariskunnalla on kaksi tytärtä, nimittäin Si ja Taimi. Li ja Huang erosivat vuonna 1990.

Hän meni naimisiin näyttelijä Nina Li Chin kanssa vuonna 1999 ja pariskunnalla on kaksi tytärtä.

Vuonna 2004 näyttelijä joutui hyökkäykseen tsunamin iskemillä Malediiveilla, ja huhujen mukaan hän oli kuollut. Hän oli kuitenkin täysin hieno lukuun ottamatta vähäistä loukkaantumistaan ​​jalassa.

Vuonna 2013 Jet Li paljasti, että hän kärsi kilpirauhasen liikatoiminnasta viimeisten kolmen vuoden aikana. Kilpirauhasen liikatoiminta on tila, jossa sydän lyö vaarallisen nopeasti jopa levossa. Kolme vuotta myöhemmin hän ilmoitti parantuneensa sairaudesta.

Tammikuusta 2006 lähtien hän on ollut Kiinan Punaisen Ristin yhdistyksen ”hyväntekeväisyyslähettiläs”.

Vuonna 2007, kolme vuotta tsunamikatastrofin jälkeen, hän perusti oman hyväntekeväisyysjärjestönsä nimeltä The One Foundation. Vuonna 2011 Li ja kiinalainen yrittäjä Jack Ma perustivat fyysiseen ja henkiseen kuntoon keskittyvän 'Taiji Zen' -yrityksen.

Li luopui Yhdysvaltain kansalaisuudestaan ​​vuonna 2009 ja tuli Singaporen kansalaiseksi.

Trivia Vuonna 2004 tämä kuuluisa kiinalainen näyttelijä oli perheensä kanssa tsunamin iskemillä Malediiveilla. Oli laaja huhu, että näyttelijä oli kuollut!

Jet Li -elokuvat

1. Ying xiong (2002)

(Historia, toiminta, seikkailu)

2. Jing wu ying xiong (1994)

(Draama, Trilleri, Toiminta)

3. Huo yuanjia (2006)

(Urheilu, elämäkerta, Toiminta, Draama)

4. Wong Fei Hung (1991)

(Historia, elämäkerta, Draama, Toiminta, Seikkailu)

5. Shao Lin si (1982)

(Draama, Toiminta)

6. Tai ji: Zhang San Feng (1993)

(Komedia, Toiminta, Trilleri, Draama)

7. Wong Fei Hung II: Nam yee tung chi keung (1992)

(Romanssi, seikkailu, historia, toiminta, elämäkerta)

8. Hai yang tian tang (2010)

(Draama)

9. Fong sai yuk (1993)

(Toiminta, historia, komedia)

10. Xiao ao jiang hu: dong fang bu bai (1992)

(Fantasia, Toiminta)

Instagram