Eddie Van Halen elämäkerta

Nopeita faktoja

Syntymäpäivä: 26. tammikuuta , 1955Kuollut iässä: 65Aurinko merkki: Vesimies

Tunnetaan myös:Edward Louis Van Halen HalSyntynyt maa: Alankomaat

Syntynyt:Nijmegen

Kuuluisa:KitaristiAlkoholistit Kitaristit

Korkeus: 5'8 '(173cm),5'8 'Huono

Perhe:

Puoliso / entinen:Janie Liszewski,Wolfgang Van Halen Valerie Bertinelli Alex van Halen Natalie La Rose

Kuka oli Eddie Van Halen?

Eddie Van Halen, yksi omaperäisimmistä ja vaikutusvaltaisimmista kitaristeista, joka on rokannut amerikkalaista musiikkiskenaariota, oli hard rock -bändin pääkitaristi ja perustaja, van Halen . Musiikkia rakastavien vanhempien poika Eddie pakotettiin oppimaan pianona nuorena, jota hän täysin vihasi. Sen sijaan hän otti kitaran ja oli koukussa - hän vietti tunteja lukittuaan huoneeseensa harjoitellen instrumenttia. Hän oli suuri faniVesimiesmuusikot Ura

Eddie Van Halen, yhdessä veli Alexin, basistin Mark Stonen ja laulajan David Lee Rothin kanssa, perustivat yhtyeen nimeltä Mammutti . Myöhemmin bändin nimi muutettiin van Halen vuonna 1972 ja Michael Anthony kutsuttiin tilalle Mark Stone.

Bändin kuuli levytuottaja Ted Templeton vuonna 1977, joka auttoi heitä allekirjoittamaan sopimuksen Warner Brothers Recordsin kanssa. Heidän debyyttialbuminsa van Halen oli vuonna 1978, joka saavutti Yhdysvaltain Billboard Albums -listalla sijan 19 ja lopulta meni Diamond.

He julkaisivat Van Halen II vuonna 1979, joka toimi jopa paremmin kuin edeltäjänsä saavuttaen Billboard-listan 6. sijan. Se sisälsi sinkkuja, Tanssia läpi yön ja Kauniita tyttöjä .

Vuonna 1980 heidän kolmas studioalbuminsa Naiset ja lapset ensin julkaistiin. Sanoitukset olivat yksinomaan bändin jäsenten säveltämät, ja siinä oli musiikkia, joka poikkesi edellisistä albumeista.

Tuottava bändi julkaistiin Reilu varoitus vuonna 1981 ja Joki alas molemmat albumit akkreditoitiin Multi-Platinum Yhdysvalloissa ja Platinum Kanadassa.

Bändin albumi, 1984 , joka julkaistiin samana vuonna nimellä, oli sen kaupallisesti menestynein albumi. Se saavutti Billboard Top 200 -albumikilpailun 2. sijan ja synnytti hittejä, Hypätä ja Panama .

Vuoteen 1986 mennessä bändin kokoonpano muuttui: laulaja Sammy Hagar oli korvannut David Lee Rothin. Ensimmäinen Hagarin kanssa tuotettu levy oli 5150, joka oli suuri hitti kuin edeltäjänsä.

1980-luku oli paras aika bändille, kun jokaisesta albumista tuli superhittejä yleisön keskuudessa. He toivat 1990-luvulla vain kolme albumia, joista kaksi tuli Multi-Platinum: Laittomasta lihallisesta tiedosta (1991) ja Saldo (tuhatyhdeksänsataayhdeksänkymmentäviisi).

Uusi vuosituhat oli vaikea aika Eddielle, koska häntä vaivasi useita henkilökohtaisia ​​ja terveysongelmia, mukaan lukien syövän diagnoosi ja avioero. Bändi ei julkaissut yhtään albumia vuosikymmenen aikana.

ben feldman -elokuvat ja -sarjat
Jatka lukemista alla

Useiden vuosien tauon jälkeen bändi toi albumin, Erilainen totuus , vuonna 2012, joka debytoi numerolla 2 Yhdysvaltain Billboard Albums Chart -listalla. Siinä esiintyi Eddien poika Wolfgang Van Halen.

Vesimiehen kitaristit Amerikkalaiset kitaristit Mies sanoittajat ja lauluntekijät Suuret teokset

Bändin debyyttialbumi, van Halen , oli upea hitti, joka sisälsi monia Van Halenin allekirjoituskappaleita, kuten Runnin paholaisen kanssa , Sinä todella sait minut ja kitarasoolo Purkaus . Se oli akkreditoitu Diamond Yhdysvalloissa ja Multi-Platinum Kanadassa.

Albumi 1984 Oli yhtyeen parhaiten menestyvä albumi myynnin ja listan suhteen. Se loi numero 1 Billboard Pop -hitti ”Jump” ja saavutti Diamond-aseman Yhdysvalloissa. Erittäin suosittu rock-yhtye saavutti kunniansa huipun tällä albumilla.

Amerikkalaiset sanoittajat ja lauluntekijät Vesimies Miehet Palkinnot ja saavutukset

Eddie Van Halen voitti American Music Award -palkinnon suosikki Heavy Metal / Hard Rock -albumista vuonna 1992 albumista Laittomasta lihallisesta tiedosta .

Heidän laulunsa, Juuri nyt , esillä albumissa, Laittomasta lihallisesta tiedosta , voitti kolme MTV Video Music Awards -palkintoa vuonna 1992, mukaan lukien vuoden videopalkinnon.

Guitar World nimitti hänet kaikkien aikojen suurimmaksi kitaristiksi vuonna 2012.

Perhe ja henkilökohtainen elämä

Eddie Van Halen oli aiemmin naimisissa näyttelijän, Valerie Bertinelli , josta hän erosi vuonna 2005. Pariskunnalla on poika nimeltä Wolfgang Van Halen, joka on myös muusikko.

Hän meni naimisiin näyttelijän ja stuntwoman, Janie Liszewskin kanssa vuonna 2009.

Hänellä on ollut alkoholin väärinkäyttöä, ja häntä ovat vaivanneet erilaiset suuret terveysongelmat, kuten avaskulaarinen nekroosi ja kielisyöpä.

Eddie Van Halen kuoli kurkun syöpään 6. lokakuuta 2020 65-vuotiaana Santa Monicassa Kaliforniassa.

Trivia Hän nimesi poikansa kuuluisan säveltäjän Wolfgang Amadeus Mozartin mukaan.