Cornel Westin elämäkerta

Nopeita faktoja

Syntymäpäivä: 2. kesäkuuta , 1953Ikä: 68 vuotta,68-vuotiaat miehet

Aurinko merkki: Kaksoset

Tunnetaan myös:Cornel Ronald Westkuinka vanha on priscilla barnes

Syntynyt maa: Yhdysvallat

Syntynyt:Tulsa, Oklahoma, Yhdysvallat

Kuuluisa:FilosofiFilosofit Amerikkalaiset miehet

Perhe:

Puoliso / entinen:Elleni Gebre Amlak (s. 1992), Hilda Holloman (1977), Leslie Kotkin (s. 2016–2018), Ramona Santiago (s. 1981-1986)

isä:Clifton L.West

äiti:Irene B.West

sisarukset:Clifton West

mitä skylander -isä tekee elämäänsä

lapset:Clifton West, Dilan Zeytun West

MEILLE. Osavaltio: Oklahoma

Kaupunki: Tulsa, Oklahoma

Perustaja / Perustaja:Hengellisen edistyksen verkosto

kuinka vanha tammy on koripallovaimoilta
Lisää faktoja

koulutus:John F.Kennedyn lukio, Harvardin yliopisto, Princetonin yliopisto, Princetonin yliopisto

palkinnot:1993 · Profeetallinen ajattelu postmodernissa ajassa - American Book Award
2008 - BET Honors -palkinto koulutuksesta

Jatka lukemista alla

Suositeltu sinulle

Sam Harris Ronald Dworkin Francis Schaeffer Will Durant

Kuka on Cornel West?

Cornel West on yhdysvaltalainen filosofi, poliittinen aktivisti, sosiaalikriitikko, kirjailija ja julkinen älymies, joka kuvailee itseään 'merkittäväksi ja provosoivaksi demokraattiseksi intellektuelliksi'. Tulsa Metropolitan Baptist Church -kirkon pastorin pojanpoikaan vaikutti voimakkaasti se, että seurakunnan jäsenet koskettivat lapsena yksityisyyttä, taistelua ja uskoa. Hän oli poliittinen aktivisti jo varhaisessa nuoruudessaan, järjestäen usein mielenosoituksia, joissa vaadittiin mustia opintoja kursseille ja osallistui kansalaisoikeuksien marsseihin. Akateemikkona hän opetti Harvardin yliopistossa, Princetonin yliopistossa, Yalen yliopistossa, Unionin teologisessa seminaarissa ja Pariisin yliopistossa. Hän on myös kirjoittanut useita esseitä ja kirjoja Kilpailu on tärkeä asia ja Demokratialla on merkitystä . Hän on esiintynyt tutkijana lukuisissa dokumentti- ja talk-ohjelmissa, on työskennellyt Matriisi elokuvasarja ja on isännöinyt radio-ohjelmaa, Hymiö ja länsi , Tavis Smiley ja podcast, Tiukka köysi , yhdessä Tricia Rose kanssa.

mikä kansalaisuus on karrueche tran
Cornel West Kuvahyvitys https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=-2ntOqoCUQk
(Brownin yliopisto) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CIY6Y6onw53/
(menee kurkkuun •) Kuvahyvitys https://www.youtube.com/watch?v=6XEoBhNpXaw
(Aivoaaltojen videoantologia) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CJ9dySprAZi/
(wnypeace) Kuvahyvitys https://www.instagram.com/p/CE5ceUFnb0U/
(themanrightcha •) Edellinen Seuraava Lapsuus ja varhainen elämä

Cornel Ronald West syntyi 2. kesäkuuta 1953 Tulsassa, Oklahomassa, Yhdysvalloissa, peruskoulun opettajan ja myöhemmin rehtorin Irenen ja puolustusministeriön pääurakoitsijan Clifton Louis West Jr. Hän oli lapsi, kun perhe asui afrikkalaisamerikkalaisessa työväenluokan naapurustossa Sacramentossa Kaliforniassa, missä hän osallistui John F.Kennedyn lukioon.

Valmistuttuaan koulusta vuonna 1970 hän ilmoittautui Harvard Collegeen, josta valmistui magna cum laude Lähi-idän kielille ja sivilisaatiolle kolme vuotta myöhemmin. Hän osallistui Princetonin yliopistoon tohtoriksi ja hänestä tuli ensimmäinen afroamerikkalainen, joka valmistui instituutista filosofian tohtoriksi vuonna 1980.

Jatka lukemista alla Akateeminen ura

Cornel West palveli uskonnonfilosofian apulaisprofessorina Unionin teologisessa seminaarissa vuosina 1977-83 ja myöhemmin taas vuonna 1988. Vuonna 1984 hän muutti Yalen jumaluuskouluun New Haveniin, Connecticutiin, missä hän osallistui usein kampuksen mielenosoituksiin papiston toimesta. unionismi ja Yalen investoinnit apartheid-Etelä-Afrikkaan.

Keväällä 1987 hänen lomansa peruutettiin sen jälkeen kun hänet pidätettiin osallistumisesta mielenosoituksiin, mikä pakotti hänet matkustamaan Pariisin yliopistoon hänen kolmesta ennalta määrätystä luennostaan. Vuosina 1988-1994 hän oli uskonnonprofessori ja Afrikka-Amerikan tutkimusohjelman johtaja Princetonin yliopistossa.

Vuonna 1994 hänet nimitettiin afrikkalais-amerikkalaisen tutkimuksen professoriksi Harvardin yliopistoon, jossa hänen kurssinsa oli niin suosittu, että hän opetti yli 500 opiskelijaa kerrallaan. Hänet nimitettiin myös yhdessä Harvardin jumaluuskouluun ja myöhemmin hänestä tuli ensimmäinen Alphonse Fletcherin yliopiston professori Harvardissa vuonna 1998.

Hän lähti Harvardista vuonna 2002 laajalti julkistetun kiistan jälkeen silloisen presidentti Lawrence Summersin kanssa ja muutti takaisin Princetoniin, missä hän auttoi muodostamaan maailmanluokan keskuksen afrikkalaisamerikkalaisille tutkimuksille. Hän palasi takaisin Unionin teologiseen seminaariin vuonna 2012, mutta jatkaa edelleen satunnaisia ​​kursseja Princetonissa emeritusprofessorina.

Marraskuussa 2016 ilmoitettiin, että hän palaa Harvardiin Harvard Divinity Schoolin ja Harvardin afrikkalaisten ja afroamerikkalaisten tutkimusten osastolla. West, joka on julkaissut yli 20 kirjaa, on saanut American Book Award -palkinnon, lukuun ottamatta noin kahta tusinaa kunniatohtoria.

Viihde-ura

Cornel West esiintyi Neuvostoliiton jäsenenä vuonna Matriisi ladattu uudelleen ja Matriisikierrokset , ja ilmaisi hahmon videopelissä Syötä matriisi . Kun Ultimate Matrix -kokoelma julkaistiin, hän yhdistyi integraaliteoreetikko Ken Wilberin kanssa antamaan erityiskommentteja sarjan kaikista kolmesta elokuvasta.

Useiden muiden dokumenttielokuvien joukossa hän oli yksi tutkijoista, joka keskusteli filosofiasta todellisissa tilanteissa vuonna Tutkittu elämä ja oli Bill Withersin dokumenttielokuvassa, Silti Bill . Hän on usein vieras poliittisessa näyttelyssä Reaaliaikainen Bill Maherin kanssa ja oli vieraillut komediasarjassa 30 Rock .

julia ja tommi eroavat
Suuret teokset

Cornel Westin 1993 yhteiskuntatieteellinen kirja Kilpailu on tärkeä asia , joka on kokoelma kahdeksasta hänen esseestään, jotka analysoivat ihonväriä koskevaa moraalista auktoriteettia ja rotukeskusteluja, on ylivoimaisesti hänen tunnetuin työnsä. Hänen muiden merkittävien teosten joukossa ovat Marxilaisen ajattelun eettiset ulottuvuudet (1991), Demokratialla on merkitystä (2004), Veli West: Asuminen ja rakastaminen ääneen (2009), ja Musta profeetallinen tuli (2014).

Perhe ja henkilökohtainen elämä

Cornel West on ollut naimisissa neljä kertaa - Hilda Hollomanin (1977-), Ramona Santiagon (1981-86), Elleni Gebre Amlakin (1992-) ja Leslie Kotkinin (2016-18) kanssa. Hänellä on poika Clifton ensimmäisestä vaimostaan ​​ja tyttärestään Dilan Zeytun Westistä, joka syntyi vuonna 2000, neljännestä vaimostaan, juutalaisesta hammaslääkäristä, jonka kanssa hän oli tuolloin 'rakkaussuhteessa'.

Hänellä diagnosoitiin myöhäisvaiheen eturauhassyöpä vuonna 2000, ja hänen oli leikattava sama. Mukaan a New York Aikakauslehden artikkeli vuodelta 2012, West elää eristettyä elämää ja lähimmät henkilöt hänelle ovat hänen äitinsä, vanhempi veli Clifton ja hänen liiketoimintajohtaja Tavist Smiley.

Trivia

Cornel West tuki tuolloin senaattoria Barack Obamaa vuoden 2008 demokraattisena presidenttiehdokkaana, mutta hänestä tuli kriittinen häntä kohtaan sen jälkeen, kun presidentti Obama voitti Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2009. Hän kutsui Obamaa myöhemmin 'Wall Streetin oligarkkien mustaksi maskotiksi' ja 'Rockefeller-republikaaniksi'. mustalla pinnalla, jopa sanomalla haluavansa 'lyödä häntä', mistä häntä kritisoitiin ankarasti.

Viserrys